Napapiirin seikkailija

Uskokaa pois, talvipyöräilykausi alkoi juuri!

Alkutalvi menee pitkälti hiihdon ehdoilla ja pitäähän juoksulenkkareitakin ulkoiluttaa säännöllisesti. Pyöräily jää vähemmälle, usein tammi-helmikuussa aika vähällekin, satunnaista työmatkapyöräilyä tai spinning-tunteja lukuunottamatta. Kevään koittaessa, tyypillisesti maaliskuun aurinkoisina päivinä, alkaa oikea talvipyöräilykausi.

Rovaniemellä parhaat talvipolut pyöräilyyn ovat moottorikelkkojen pohjustamat polut, joita kävelijät käyttävät. Ilman kelkkoja polut eivät pärjää lumimäärälle ja ilman kävelijöitä kelkkaurat ovat liian pehmeät pinnaltaan. Eli kaikki te, jotka haaveilette Lapin loputtomista MTB-baanoista, eli kelkkareiteistä: ne voitte unohtaa sekä kesällä, että talvella. Fatbikella voi urille lähteä, tavallisellä pyörällä ei kannata.

Moottorikelkkaurien laidoilla voi joskus löytyä kovempi alue. Tässä matka vie pitkin huskyvaljakkoreittiä. Parhaat urat ovat kävelypolkuja asutusten lähistöllä.

Moottorikelkkaurien laidoilla voi joskus löytyä kovempi alue. Tässä matka vie pitkin huskyvaljakkoreittiä. Parhaat urat ovat kävelypolkuja asutusten lähistöllä.

Paikoin pyöräteilä on asfalttia esillä, mutta pääosin edelleen ajellaan lumella ja jäällä. Kelit ovat kuitenkin lämmenneet jo sen verran, että teillä pyörittelyäkin viitsii harrastaa. Talvipoluilla kylmä ei pääse yllättämään helposti, vaan pieni ähellys pitää niskan märkänä.

Metsäpolut ovat juuri nyt ajokunnossa.

Metsäpolut ovat juuri nyt ajokunnossa.

Kammiiltaaurinko

Ilta-aurinko Rovaniemen yllä.

 

Upeaan kuntoon päivänpaisteen ja yöpakkasen myötä päätyneet polut saivat uutta kuorrutusta viikolla. Tämä teki taas pinnasta pöperöisen, eikä juoksukaan enää lentänyt. Pehmeässä pakkaslumessa juokseminenkin on melkoista taaperrusta. Toisaalta, edelleenkin on upea hiihtokeli, mitä uusi lumi vain paransi entisestään. Tänään Ounasvaara näytti upealta ilta-auringon kimmellyksessä, ladun hohtaessa uuttuuttaan kissan jäljiltä.

Latu

 

Latu

Mainokset
This entry was published on maaliskuu 24, 2015 at 9:09 pm. It’s filed under Harjoittelu and tagged , , , . Bookmark the permalink. Follow any comments here with the RSS feed for this post.

2 thoughts on “Uskokaa pois, talvipyöräilykausi alkoi juuri!

  1. Jokos ensi talveksi #fatbike?

    Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: