Napapiirin seikkailija

Kisakausi käyntiin ulkomailla – ohjelmassa pyöräily- ja juoksuharjoittelua

On haastavaa ja erityisen jännittävää avata kausi tärkeimmällä kisalla. Espanjassa järjestettävä Raid Gallaecia, ARWS-kilpailu on jo toukokuun puolessa välissä. Matkalle Rovaniemeltä lähden jo 8. päivä. Haastavaa on se, että ennen koitosta en pääse vielä melomaan, enkä maastoon pyöräilemään, sen verran tiukassa on vielä lumi ja jää luonnossa.  On myös jännittävää lähteä tärkeään kisaan toteamaan, miten treenikausi on mennyt.

Joet Rovaniemellä ovat vielä kävelijöiden ja pilkkijöiden käytössä. Kemijoki vapautunee jäistä ensin. Sitä saa kuitenkin vielä odottaa parisen viikkoa.

Joet Rovaniemellä ovat vielä kävelijöiden ja pilkkijöiden käytössä. Kemijoki vapautunee jäistä ensin. Sitä saa kuitenkin vielä odottaa parisen viikkoa.

Ennen Espanjaa näitä haasteita ja jännityksiä käydään lievittämässä tulevan tiimin voimin Virossa ACE Xdream-multisport kisassa. Kilpailu järjestetään ensi sunnuntaina Viron Viimsissä. Jo lauantaina kokoonnumme joukkueen kanssa harjoittelemaan yhdessä Viron kevääseen. Ohjelmassa on erityisesti melontaa. Reissusta tulee raskas, sillä tulen käymään Rovaniemeltä Tallinnassa viikonlopun puitteissa, eli suoraan töistä karautetaan autolla Helsinkiin satamaan ja sunnuntai-iltana satamasta aikaa hukkaamatta takaisin Lappiin, että maanantaiaamuksi ehtii töihin.

CanyonCFMitään kevennyksiä ei vielä Viron kisaan ole luvassa, vasta sen jälkeen aletaan pikku hiljaa hölläämään Espanjan rasituksia varten. Viron kisasta on 16 päivää aikaa Raid Gallaecian starttiin. Kuluneella viikolla olen siirtynyt suksilta pyörän satulaan. Hiihtäen hankittu kunto pitää nyt siirtää kesälajeihin. Loppuviikot kuluvatkin pyöräilyn ja juoksun parissa.

Harjoittelussa tuntimäärä laskee, mutta intensiteetti nousee. Eli jos talven aikana harjoittelu on puuroutunut, nyt eri harjoitusten välillä on selviä eroja. Juosten teen reippaita vk-harjoituksia ja muutamia lyhyempiä vetoja. Pyöräillen muutaman vk-harjoituksen ja pidempiä pk-lenkkejä. Olo on luottavainen: harjoitustunteja on kertynyt pyöräilyä lukuun ottamatta kaikissa lajeissa tähän mennessä enemmän, kuin viime vuonna koko kauden aikana. Näin ainakin oma excel kertoo.

Keventely parin viimeisen viikon aikana sujuu laitepilateksen, kiipeilyn ja huoltavien lenkkien merkeissä. Peruuntunutta pääsiäisreissua viritellään Vapuksi. Tämän toteutuessa Espanjaan haetaan viimeiset vauhdit Norjan Lyngenistä.

Mainokset
This entry was published on huhtikuu 19, 2015 at 8:30 pm. It’s filed under Harjoittelu and tagged , , , , , . Bookmark the permalink. Follow any comments here with the RSS feed for this post.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: