Napapiirin seikkailija

Kisakausi paketissa?

Olen kisannut tänä kesänä enemmän kuin moneen vuoteen. Enduroa ajaessani, ja innokkaimpina MTB-kausina kisasin enemmän, mutta tänä kesänä varmasti pidemmästi. Aloitin hiihtokauden puolella Napapiirin hiihdolla ja Lapponialla. Ensimmäinen seikkailukisa, Tallinnan X-dream, meni sairastumisen vuoksi paikanpäällä huutokuorossa. Heti sen jälkeen ensimmäisenä seikkailukisana olikin kauden päätavoite, ARWS-kisa Raid Gallaecia Espanjassa. Kuukausi tuosta yli 80 tunnin kisasta poljin reippaana Levi24-maastopyörätapahtumassa. Siellä tosin vain yhtenä joukkueen jäsenenä. Parin viikon kuluttua vuorossa oli 12 tunnin seikkailukisa Ii:ssä, ja siitä taas jo viikon päästä multisport-kisa Summer Challenge Vihdissä. Molemmista tuomisina voitot naisten sarjassa.

Tämäkin kesän reissut veivät upeisiin maisemiin. Tässä Atlantin rannikkoa Espanjasta Raid Gallaeciasta.

Tämäkin kesän reissut veivät upeisiin maisemiin. Tässä Atlantin rannikkoa Espanjasta Raid Gallaeciasta.

Heinäkuussa lepäilin, mutta heti kuukausi Vihdin jälkeen olin jälleen viivalla, nyt polkujuoksun merkeissä Pyhän Tunturimaratonilla. Siellä sijoituin yllättävänkin hyvin, kahdeksanneksi, ja miesten sarjassakin olisi ollut parin kympin kieppeillä. Kolme viikkoa polkumaratonista, karautin sekatiimillä Kiuruvedellä miehiä vastaan aivan mallikkaasti, saavutimme maalin miestentiimitkin huomioiden kolmantena. Näin siis tasaisen varmaan tahtiin, kisoja koko kesän 2-4 viikon välein. Ainoastaan Summer Challenge oli lyhyt, noin neljän tunnin koitos, muut yli vuorokauden tai puolen vuorokauden mittaisia, ja joukossa yksi maraton.

Tämä näky on tullut tutuksi pöydällä tänä kesänä. Energioiden pakkaaminen kisaan kuin kisaan on helposti oma ohjelmanumeronsa.

Tämä näky on tullut tutuksi pöydällä tänä kesänä. Energioiden pakkaaminen kisaan kuin kisaan on helposti oma ohjelmanumeronsa.

Kisaaminen on kivaa, ja menestystäkin tuli mukavasti. Päätavoite Espanjassa meni kahtiajakoisesti: ei oikein osaa olla tyytymätönkään, kun vauhti oli oikein hyvää. Mutta paljon jäi hampaankoloon, erityisesti taktiselta puolelta.
Kärkkäisessä oli tulossotku, mutta loppujen lopuksi järjestäjä totesi meidän voittaneen, korjattuaan rogaining osuuden tulokset. Tämä oli tuntumakin meidän vauhdista. Summer Challengessä juoksukin sujui edelleen sopivalla sykkeellä, ja hyvän parin kanssa. Mahtavia kokemuksia kaikki kisat siis.

Kivaa on ollut kaikissa kisoissa.

Kivaa on ollut kaikissa kisoissa.

 

Tänkin vuonna pääsin uittamaan finfoamia.

Tänkin vuonna pääsin uittamaan finfoamia.

Polkujuoksukisoihin en ollut aiemmin päätynyt, vaikka monesti on ollut lähellä. Juoksu on ollut monta vuotta harjoittelussa vähän pienemmässä osassa, ja olikin kiva huomata, että helposti menee maratonin matka, vaikkei se juoksijoiden vauhtia vielä mennytkään. Sen verran tämäkin jäi kaivelemaan, että ensi vuonna pitää juosta joku vastaava kisa, mutta paremmin. Kunnon rymykisat vuorilla olisivat vielä osuvampia.

AC Adventuren tuloslistaa tältä kesältä:
X-dream – kilpailun ulkopuolella
ARWS Raid Gallaecia – 7. sija
Kärkkäinen Challenge – naisten sarjan 1. sija
Summer Challenge – naisten sarjan 1. sija
Tunturimaraton – naisten sarjan 8. sija
Rogaining MM – WV 2. sija ja AC2 WO 41. sija
Maaseutuseikkailu – sekasarja 1. sija

Sehän ongelma kisaamisesta tuli, että treenaaminen oli aina vähän erikoisvaiheessa. Koko ajan joko yritin palautua edellisestä kisasta tai jo valmistautua seuraavaan, Kunnon treenijaksoa ei tullut kesään, kun sen ainoa pidemmän tauon vietin perheen kanssa lomaillessa, joka myös hankaloitti harjoittelua. MTB-kisojen kanssa tiheäkään kisaaminen ei olltu iso ongelma, mutta puolen vuorokauden seikkailukisat jäävät itselläni  helposti tuntumaan pariksi viikoksi jalkoihin, jos siihen syöttää heti tehotreenejä päälle.

Parasview03

Hyvän harjoitusviikonlopun sain vietettyä heinäkuussa näissä maisemissa. Norjas tarjosi ensiluokkaista maastopyöräilyä ja trekkiä mukavine korkeuseroineen.

Mutta mitä vielä tälle kaudelle? Ei paljoakaan. X-kaato houkuttelee pimeydestä pitäviä jo parin viikon päästä. Sinne lähtisin kyllä, jollei matkaa kisapaikalle kertyisi jälleen se 900 km suuntaansa. Viime vuoden raportin voi toki vilkuilla täältä. Mammuttimarssi on vielä kokematta, ja tämän vuoden juhlakisa olisi varmasti hyvä hetki korjata puute. Se siis alustavasti kalenterissa. Lokakuussa mennään kuitenkin jo omassa maailmassani uuden kauden puolta, harjoituskautta. Eli voihan olla, että nyt jo elelen niin kutsuttua ylimeno kautta. Keskittelen lepäämään krempat pois ja virittelen treenitaulukkoa ensi kaudelle. Sen verran aion vielä ponnistella, että saan vielä pyöräilyn ja melonnan harjoituskertymissä paremmaksi kuin koskaan sähköisen treenipäiväkirjan aikaan, eli käytännössä lasten syntymien jälkeen.  Ennen sitä oli pari hurjaa vuotta, mutta nyt on käsillä nykyajan ennätys harjoitusvuosi. Vielä on tämän kuun loppuun aikaa.

Melontaolosuhde on kotikonnuilla kunnossa, vaikka kahta isoa jokea voi tietysti pitää myös tylsänä melontakohteena.

Melontaolosuhde on kotikonnuilla kunnossa, vaikka kahta isoa jokea voi tietysti pitää myös tylsänä melontakohteena.

Mainokset
This entry was published on syyskuu 9, 2015 at 8:16 pm. It’s filed under Kilpailut and tagged , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink. Follow any comments here with the RSS feed for this post.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: