Napapiirin seikkailija

Talven merkit

Kävin tuossa meidän lähellä aamulenkillä ja huomasin, että talvihan tulee ihan justiinsa! Ja mistäkö sen huomasin, no näistä tuhannen varmoista Rovaniemiläisistä talven merkeistä.

1.Oranssi kepitys. Oranssit aurauskepit kehystävät jo toiveikkaana kaikkia teidenvarsia. Koskahan ne pääsevät tositoimiin?

2.Huskit haukkuvat. Napapiirin lähellä kuuluu taas kova ulina, ujellus, huuto ja haukku, kun huskit ovat saapuneet. Kohta alkaa turistikausi ja reki lentää ympyrää lähimetsässä.

Tässä maisemassa kuuluu alituinen huskien juttelu. Kausi starttaa kohta.

Tässä maisemassa kuuluu alituinen huskien juttelu. Kausi starttaa kohta.

3.Ensilumenlatu. Juu, ei ole vielä latu paikallaan, mutta keskusteluissa se on jo läsnä. Lähes kaikki keskustelu tuttujen kanssa sisältävät lauseenpätkiä: Koskas latu avataan? Koska ne alkavat taas sen lumenlevityksen?

Lenkkireitti

Pyörällä on nyt helpoin suunnata isommille urille, missä ei ole niin märkää. Polut ovat mutaisia ja metsä ylipäänsä märkä.

4.Pyörän keula on löysä, kun hujauttaa joululauluja soivan Pajakylän ohi. Ja joululaulut eivät ole se talven merkki, ne soivat juhannuksenakin. Pyörän keula se on, joka kylmän tulon tietää.

LenkkiAamukaste

Usva oli jättänyt aamukasteen metsään. Ammulenkki yhdessä lenkkikaveri-Paten kanssa.

5. Tänään juoksulenkillä oli päällä pehmeät, ja sisältä pörheät trikoot, sekä tuulitakki ja kalvolliset lenkkarit. Otsalampun kaivoin kaapista lataukseen. Samat varusteet ovat käypät taas seuraavat 8 kuukautta.

Lenkkimetsä

Suurin osa lehdistä on jo pudonnut. Metsä on niin raikas ja on mahtava taas hengittää, kun kohta on talvi!

 

Mainokset
This entry was published on syyskuu 23, 2015 at 8:30 pm. It’s filed under Harjoittelu and tagged , , , , , , . Bookmark the permalink. Follow any comments here with the RSS feed for this post.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: