Napapiirin seikkailija

Ulkoilujoulua ja reipasta uutta vuotta kaikille!

Joulussa on parasta vapaapäivät ja hyvä ruoka. Toki aaton aaton ja aaton täyttävät työt ja valistelut, ja lenkkeily jää vähemmälle, mutta vastapainoksi joulupäivä ja tapaninpäivä ovat hyviä lenkkeilyyn. Jos ei yhtä pitkää pysty perheen ja sukulaisten ohjelmaan sovittamaan, voi loma-aikoina myös jakaa lenkin kahteen vähän lyhyempään osaan. Parhaimmillaan useampi vapaapäivä tarjoaa mahtavan mahdollisuuden hyvään treenijaksoon,  jolloin työviikolla voi ottaa kevyemmin. Siis upeaa joulun aikaa!

Rovaniemen polkujuoksuoslosuhteet ovat kelien armoilla: kun paljon sataa lunta, on lenkkeily kahlaamista. Kovien pakkasten myötä polut kovettuvat mukaviksi.

Rovaniemen polkujuoksuoslosuhteet ovat kelien armoilla: kun paljon sataa lunta, on lenkkeily kahlaamista. Kovien pakkasten myötä polut kovettuvat mukaviksi.

 

Tällainen on Rovaniemen joulu vuonna 2015. Lunta ja pakkasta riittää, ja talviulkoilu olosuhteet ovat mahtavat. Tässkin kuvassa on latuja kymmeniä kilometrejä, Ounasvaaralla ja aivan tässä kuvaotoopaikan vieressäkin risteilee reilut20 km latuja.

Tällainen on Rovaniemen joulu vuonna 2015. Lunta ja pakkasta riittää, ja talviulkoilu olosuhteet ovat mahtavat. Tässkin kuvassa on latuja kymmeniä kilometrejä, Ounasvaaralla ja aivan tässä kuvaotoopaikan vieressäkin risteilee reilut 20 km latuja.

 

20151213_104641

Hiihtokeli näyttää tältä: ladut ovat loistavassa kunnossa. Joulun aikana pakkanen näyttää sahaavan edestakaisin, mutta olosuhdetta se ei hunommaksi enää saa, keli vain vaihtelee.

20151213_104659

Pakkasessa on herkkä tunnelma.

Mainokset
This entry was published on joulukuu 23, 2015 at 9:34 pm. It’s filed under Muut and tagged , , , . Bookmark the permalink. Follow any comments here with the RSS feed for this post.

4 thoughts on “Ulkoilujoulua ja reipasta uutta vuotta kaikille!

 1. Sitä minä vain näitä juttujasi lukiessani ihmettelen, että kuinka löydät aikaa kaikkeen treenaamiseen? Olen ymmärtänyt, että olet kokopäivätyössä ja perheellinen, miten saat treenit ujutettua siihen yhtälöön?

  Tykkää

  • Jaa-a, en tiedä osaanko sanoa. Olen oikeastaan aina treenannut, kouluikäisestä asti, enkä näe sitä elämääni lisättävänä palana mitenkään. Käyn töissä kyllä, ja kuskaan lapsia harrastuksiin. Harvemmin treenaan aamuisin, ja aika vähän saan ujutettua treenejä työmatkoihinkaan, olen siinä aika laiska. En myöskään suostu laittamaan eineksiä, joten ruuanlaitto vie paljon aikaa myös. Toisaalta valvon aina pitkään, ja voin lähteä lenkille myöhäänkin. Eli onhan näissä tavoissa parantamista ja tehostamista.

   Tykkää

 2. Maija Riihelä on said:

  Ääähhh, olen niin kade sinulle, Rovaniemellä on sentään lunta. Täällä hämeenlinnassa taas maa on musta ja niin on välillä mielikin. Onneksi ulkoilu auttaa tuohon mielen mustuuteen, blogisi on hieno kaikin tavoin, antaa inspiraatioita ja toivoa siitä että minäkin vielä pääsen polulle juoksemaan. Olen nyt viimeisen vuoden aikana laittanut itseäni kuntoon -30kg, ja nyt kun siihen pystyn, haen tuntumaa juoksuun sali harjoittelun, matolla juoksemisen ja asfaltin kautta. Ensi keväänä mennään sitten metsään. Riemukasta uutta vuotta ja hyviä lenkkejä. ☺

  Tykkää

  • Kiitos paljon!
   Rovaniemi on tällä hetkellä kyllä hyvä paikka ulkoilla. Tosin loppuuhan tuo melonta ja pyöräilykeli aika nopeasti syksyllä.
   Saavuttamasi painonpudotus kuulostaa huimalta, ja todella kovalta saavutukselta! Itsellä tekee pari kiloakin jo tiukkaa. Onnittelut siitä!
   Suosittelen kyllä metsässä liikkumista. Se antaa henkiselle puolelle vielä asteen verran lisää potkua!

   Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: