Napapiirin seikkailija

Mie

Olen tavoitteellinen kilpakuntoilija, joka etsii ja rakentaa sitä parasta vuottaan, ja huippukuntoaan. Nuoruuden laaja harrastuspohja, ja ikiliike toivat minut seikkailu-urheilun pariin. Juokseminen oli tärkein nuoruuden harrastus, kunnes 15 vuotta sitten eksyin maastopyöräilyn pariin. Intohimoisen luontoliikkujan olikin siitä luonteva siirtyä seikkailu-urheiluun. Melomaan opettelin lajin myötä. Nyt tavoitteet ovat siinä kaikkien aikojen parhaassa urheiluvuodessani, ja joka vuosi on tarkoitus siihen päästä.

Blogissa kirjoitan minulle tärkeistä asioista liittyen seikkailu-urheiluun, harjoitteluun, kisoihin ja varusteisiin. Takana on kymmenkunta pitkää kisaa ulkomailla ja kymmeniä lyhyempiä koitoksia Suomessa ja naapurimaissa.

DSC_7712

Kesällä 2014 olin maastopyöräilemässä Galdoaivin erämaassa Utsjoella. Loivapiirteinen tunturiylänkö tarjosi aakeeta laakeeta ja hienoja polkuja vaeltaa.

Tavallinen arkitreenini on huippuolosuhteissa: luonnossa tai Santasport Lapin urheiluopistolla tehtyjä harjoituksia. Välillä kipaisen treeniviikonloppuja lähituntureille vaeltamaan, lumilautailemaan juoksemaan, hiihtämään, maastopyöräilemään tai melomaan. Ne ovat arjen helmiä, lajin hienouksia. Liikun paljon Norjan, Ruotsin ja koti-Suomen tuntureilla, mutta myös metsä-Lapissa.

Seikkailu-urheilun tulevaisuus on minulle tärkeää, ja olenkin pyrkinyt kisajärjestelyjen ja seuran perustamisen myötä edistämään lajin kehitystä ja tunnettavuutta erityisesti Pohjoisessa. Erityistä lajissa, ja siihen harjoittelemisessa ovat monipuolisuus ja se, että laji niihin hienoimpiin paikkoihin luonnossa. Talvella haen kuntoa ladulta ja salilta, joskus eksyn spinninkiin tai ryhmäliikuntaan. Kesä kuluukin sitten pyörällä, jaloilla ja kajakilla. Rakastan exceliä ja treenien suunnittelun viemistä joka kerta uudelle tasolle. Enää tarvitsee vain toteuttaa ne harjoitukset!

Tekemisiä vuosien varrelta:

 

Czech Adventure race 2017, 1. sija
Red Fox Adventure race, AR EM-kisat 2017, 7 sija.
Raidaran AR EM-kisat 2016, 12. sija (Espanja) ja Wulong Mountain Quest, etappi MM-kisoista sama sijoitus (Kiina)
2015 Raid Gallaecia sija 7., (Espanja)
Raid Bimbache 2013, (Espanja)
Apex race 2011 ja 2012 (Sveitsi)
Endurance Quest 2003, sekasarjan 3. sija, ensimmäinen nk. pitkä kisa.

Tiimikuva

Voittoisa joukkue Multisport.fi Tsekin kisassa syyskuussa 2017.

Lyhyempiä kisoja kotimaassa ja lähialueilla:
Ace Xdream osakilpailuja Virossa, 2017, sijat 1. ja 3.
Spring Adventure, ja X-Kaato sijoituksia seka-ja miesten sarjoissa.
Endurance Quest 2014, sekasarjan voitto
Useita voittoja kotimaisissa kisoissa naisten – ja sekasarjassa (Lost in Kajaani, Kärkkäinen Challenge, Rokua Geopark Challenge, Spring Adventure, Summer Challenge)
Tahko MTB 1. ja 2. sijoja vuosina 2004-2011
Syöte Challenge ja X-Sprint naisten sarjan voittoja vuosina 2004-2005, molemmat jo unholaan jääneitä kisakonsepteja
Lapin Kulta Challenge 2003, paras naisjoukkue (näistä kisoista koko seikkailu-urheilu harrastus sai alkunsa)

Raid GallaeciaLähdön tunnelmaa Cuntisin keskustassa Espanjassa. Edessä neljä vuorokautta menemistä. Kuvassa Jussi, Kati, Heikki ja Heiti, Raid Gallaecia 2015.

Minut voi bongata myös maratonhiihdoista ja polkujuoksukisoista Lapissa.
Blogista rapotit saa poimittua avainsanalla ”kilpailut”.

Running

Rokua Geopark Challenge – pelastusliivit päällä on kiva juosta kesäisin. Kuva kisan puolesta: Tapani Launonen.

02Pältsa1470x220_72dpiPältsa on yksi lempipaikoistani, hieno tunturi tavoittaa sekä talvella, että kesällä maastopyörällä. Tämä kuva on maaliskuun alusta vuonna 2003.

Mainokset

6 thoughts on “Mie

 1. Juho Särkijärvi on said:

  Moikka

  Olen juuri muuttanut Rovaniemelle ja tarkoitus aktivoitua harrastusten parissa. Harrastuksina kesällä on ollut polkujuoksu, melonta ja maastopyöräily, talvisin viihdyn lumilla randoilla, tai eräsuksilla. Viime vuonna käytiin pyöräilemässä Lost oma Kajaanin extremelylost sarja. Olisiko vinkkejä, miten Rollonkylästä löytäisi harraste porukkaa? Asenteeni on, että kaikki lajit kiinnostaa:)

  Tykkää

  • Hei! Rovaniemellä on itseasiassa paljon porukkaa, joka harrastaa jotain, tai vaikka useitakin mainitsemiasi lajeja. Yksi kanava on AC24-ryhmä facebookissa, jossa on paljon seikkailu-porukkaa, ja voi huudella treenaamaan melkein mitä vaan. Samoin Fillaroi-ryhmästä löytyy seuraa pyörän päälle. Eli Facebook on ehkä kätevin.

   Tykkää

 2. Eksyin blogiisi etsiessäni tietoa hamstring – oireista – kuvaukset tuntemuksista olivat kuin omalta näppäimistöltäni.

  Tykkää

  • Tähän ei voi varmaankaan kommentoida, että kiva kuulla 🙂 vaikka tavallaan onkin kiva kuulla. Toivottavasti löysit jotain, joka auttaa sinua eteenpäin oireidesi kanssa. Minulla on muutamia postauksia aiheeseen liittyen, ja kosolti kokemusta aiheesta ja sen vierestä. Tärkein vinkkini kuitenkin on, että tämä vaiva kannattaa selättää mahdollisimman aikaisin, eikä silloin mitkään levot tai toimepiteet ole liikaa. Pitkittyessään tämä on todellinen riesa, minkä kanssa keinot lopppuvat kesken.

   Tykkää

 3. Hienoa, että blogistani löytyy mielenkiintoista luettavaa! Kiitos paljon palautteesta! Saa myös antaa vinkkejä, jos joku asia erityoisesti kiinnostaa.

  Tykkää

 4. Nyt vasta löysin tämän blogin! Jäin heti koukkuun. Todella mielenkiintoista seurattavaa!

  Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: