Napapiirin seikkailija

Maloja-vaatteet

Kokeilin Maloja vaatteita, ja ihastuin. Nyt odotan jokaista vaatelähetystä kuin joulua konsanaan, ja olen jokaisesta ihanasta vaatteesta onnellinen, nautin niiden toimivuudesta ja ulkonäöstä.

Kevyttoppatakki sopii Suomen kaikkiin neljään vuodenaikaan. Jalassa lempi samettihousut.

Innostus juontaa juurensa myös nuoruuden kisavuosilta. Vartuin 90-luvun Pellossa, missä Adidaksen kolmiraita tai ylipäänsä oikea verryttelyasu oli lähinnä harvinaisuus. Suurinta huvia oli postimyyntikuvastojen selailu, sillä hurjasti merkkivaatevalikoimaa ei omalla kylällä ollut, eikä niihin ollut juuri varaakaan.

miefie

Pyöräilymuotia vuoden 2016 kesämallistosta.

Kiersin itse yleisurheilu- ja hiihtokisoja vuosikaudet äidin tekemissä vaatteissa. Oli britexistä tehtyä verkka-asua ja tuulipukuja hehkuvissa neonväreissä jo pienestä pitäen. Kun uusin ihmetys fleece tuli markkinoille, rynnättiin sitä ostamaan Pellon kangaskaupasta, ja seuraavaksi sitten lämmitelyasua täydensi violettikuvioinen, vuoritettu fleecepusakka. ”Melkein kuin kaupasta ostettu”, oli kohteliaisuus, millä lohdutettiin sekä tekijän, että pitäjän mieltä. Vielä kun oman urheiluseuran, Pellon Ponnen verryttelyasu oli jostain syystä Ruotsin värejä tunnustava, oli vaatetrauma valmis.

Oman piirin ja läänin kisoissa itsetunto pysyi vielä yllä hyvän menestyksen ansioista, mutta viimeistään yläasteikäisenä ja ensimmäisten SM-kisojen myötä mieleen hiipi epävarmuus. Muilla oli yllään sporttimerkkejä, mistä en ollu tkuullutkaan. He olivat kuin kotonaan Puman asuissa ja juoksutopeissa. Itse virittelin 800 metrin finaalissa äiditekemää T-paitaa. Miten omatekoisilla varusteilla voisi pärjätä?

Näillä pärjää missä vain. Käytetyimmät vaatteet minulla ovat windstopper takki ja -trikoot. Talven hiihtokauden liäksi sopii hyvin pyöräilyyn kesälä ja syksyllä.

Jotain näitä traumoja olen saanut nyt ihanilla, toimivilla ja minulle sopivilla vaatteilla paikkailla. Samaan traumaan tuli opiskeltua vaatesuunnittelijaksi, suunniteltua ja ommeltua tilaustöinä vinot pinot juhlavaatteita, Linnanjuhlien mekoista erinäisiin hääpukuihin.

Oikeasti vedenpitävä ja kevyt kuoritakki.

Maloja tulee Saksasta, ja nojaa kahden nuoren miehen tarinaan sielunmaisemasta ja luonnonläheisyydestä. Maloja vaatteet ovat laadukkaita ja teknisiä huutamatta sitä kuitenkaan suureen ääneen. Vaatesuunnittelijana erityisesti leikkaukset, ja huolellinen mitoitus puhuttelevat minua. Merkiltä löytyy juuri minulle tärkeimmät vaatteet, asut pyöräilyy, hiihtoon, vuorilla liikkumiseen ja multisporttiin.

Primaloft-sortsit – uusi suosikkini kylmänä keväänä.

Label01

Windstopper liivi ja juoksutrikoot.

Ultrakevyt tuulitakki.

Malojan vaatteiden tyyli on retro ja värimaailma suoraan luonnosta. Musta-punainen tuulitakki-look on unohdettu täysin, samoin tylsät väripalkit ja leikkaukset perinteiseen sporttivaatetyyliin. Toimivaa pyöräilyliiviä voi hyvin käyttää töissä näyttämättä siltä, että on tullut juuri lenkiltä. Se sopii minulle hyvin, pidän mielelläni rentoja urheiluvaatteita eri paikoissa, ja tilanteissa.

Sortsit ja huppari, silloin kun Rovaniemellä sattuu tarkenemaan.

Jälleenmyyntipaikat Suomessa:
– Äkäslompolo Sportshop, heillä on myös toimiva verkkokauppa.
– Varuste.net
– Kalevan Prisma
Ellos.fi
 Camu
– Aste Rukalla

maloja10

Esittelen blogissa tarkemmin Malojan vaatteita kertoen, miten ne toimivat käytössä.

 

 

 

Mainokset
%d bloggers like this: