Napapiirin seikkailija

Varusteeni

Maastopyörä

Ajan jäykkäperäisellä 29:n tuuman Canyonilla, jossa on hiilikuiturunko. Pyörällä on painoa noin 9,5 kg, ja hintaa sen verran sopivasti, ettei jokainen osuma ja kuluma pahoita mieltä. Ja niitähän seikkailussa tulee, erityisesti kun järjestäjä kuljettaa pyöriä kisojen aikana. Lisää juttua siitä, miksi päädyin juuri tähän pyörään, voi lukea vanhan blogini puolelta.

cf05

Pyörä on osoittautunut seikkailukisoissa nopeaksi, aivan kuten ajattelinkin. Erityisesti kokonaisuus toimii, koska se on kevyt, ja kiekot ovat 29 tuumaa. Kiekkojen keveyteen on panostettu, jotta pyörivä kehäpaino jää pieneksi. mahdollisia helppoja kevennyskohteita ovat vielä esimerkiksi kammet, polkimet, satulatolppa ja satula.

Kokonaisuuden ultra keveys ei kuitenkaan ole tärkein asia, pyörä on tarkoitettu pitkään ajoon, eikä tietynlaisesta toimivuudesta, varmuudesta ja mukavuudestakaan kannata tinkiä. Erityisenä huomiona Srammin kiertokahvat, pidän niistä erityisen paljon. Lukittava keula on myös ehdoton, sillä seikkailussa on paljon tieajoa ja silloin on tärkeä saada keula lukkoon.

Polkimina pidän shimanoita seikkailukisoissa kätevimpinä, sillä niillä vielä hätnäppää polkee lenkkareillakin pienen pätkän. Tai toisilla pyöräilykengillä, jos pyöriä joutuu vaihtamaan jostain syystä hetkeksi.

Toinen pyörä on 26 tuumainen täysjousto Santa Cruz Superlight. Sillä on oltu muutamaan otteeseen palkintopallilla aikoinaan esim Tahkolla, täysiverisestä xc/maraton pyörästä kun on kyse. Alumiinirunkoisena se ei ole enää uskomattoman kevyt, mutta edelleen kuitenkin niin kevyt, että kyseessä on käyttökelpoinen kapistus.

Jollakin tasolla juostavat pyöräilykengät.

Jollakin tasolla juostavat pyöräilykengät.

Pyöräilykenkiä minulla on useita. Ne ovatkin melkoista käyttötavaraa, kun pyöräosuuksilla talutetaan pyörää, tarvotaan suolla tai uidaan melko usein. Tämä kuluttaa kenkää paljon enemmän kuin normaali pyöräily. Pyöräilykisoihin minulla on tietysti omansa kengät, hiilikuitujäykistetyt Shimanot. Multisportkisoissa käytän usein kenkiä, joilla voi jollain tasolla juosta. Tämä säästää paljon aikaa, jos lyhyessä kisassa on useita lajin vaihtoja. Talven tähtäimessä onkin hankkia uudet juostavat pyöräilykengät esimerkiksi täältä.

Ambit02Rannetietokone. Käytin pitkään Polaria, mutta kolmen vuoden ajan käytössäni on nyt ollut Suunto Ambit rannetietokone. Kriteerinä hankintahetkellä oli, että sykkeenmittauksen lisäksi laitteessa on gps integroituna, hyvä korkeusmittaus ja että se kestää uimista. Näitä tekijöitä ei sillä hetkellä täyttänyt muu kuin kyseinen mittari.

Mittarin merkin vaihtaminen ei ole ollut itselleni enää sen jälkeen iso ongelma, kun siirsin harjoituspäiväkirjani Attackpoint -sivustolle. Sen myötä ei tarvitse olla merkkiuskollinen säilöäkseen harjoituksia samaan paikkaan.

Melani on Bracan marathon hiilikuituinen kuppimela. Tärkeää on katkaistavuus, jotta mela on helpompi kuljettaa.

WP_20151012_028Juoksukengät ovat minulla yksinomaan polkujuoksuun tarkoitettuja. Suosin nykyään Inov8 ja la Sportiva -kenkiä, mutta ovatpa yhdet Salomonitkin eksyneet joukkoon.

Reppu. Reppuja löytyy erilaisiin tarkoituksiin. Isoin, mutta silti melko kevyt seikkailureppu on Ospreyn Hornet. Se on ollut pääosin mukana pitkissä ulkomaan kisoissa, tai lyhyemmissäkin, jos matkanvarrella pitää kuljettaa esimerkiksi rullaluistimia. Inov8 ultrakevyt reppu on huoleton pistää selkään. Sitä käytän pääosin lyhyemmissää kisoissa, mutta esimerkiksi viime keväänä Espanjassa selvisin sillä lähes koko kisan. Salomonin juoksuliivimäinen reppu on uusin tulokkaani. Uutta liivi-ajattelua edustava kapistus on ok juoksuun, mutta multisport ja seikkailukisoihin se voi olla vähän hankala monimutkaisten kiinnityksiensä vuoksi. Kesken kisan kun yleenäs joutuu usein ottamaan reppua pois selästä, jolin kiinnityksen yksinkeertaisuus on etu. Tässä repussa pienet kiinnikkeet vaativat näpräilyä.

WP_20150423_002

Pyöräboksi on itse tehty ARWS-mittoihin. Siihen mahtuu pyörän lisäksi muutakin lennoille. Materiaali on muovia.

SuksetSukset. Tällä hetkellä minulla on Salomonin ja Atomicin luistelusukset. Atomicit ovat reilun kymmenvuoden takaiset kisasukset, pelittävät edelleen hyvin. Perinteisen sukset ovat Fisherit, nuorten kisasukset, sekä Salomon Equipe skin, mohair-karva sukset. Jälkimmäisistä voit lukea arviointia täältä. Sauvat ovat  Swixin Triac -malliset, kiitos niistä Jylhän Reijolle.

Muista varusteista ja niiden arvioista voit lukea tarkemmin blogin puolelta omasta postauksestaan.

 

 

 

 

Mainokset
%d bloggers like this: